ویژگی‌های یک صندلی اداری


ویژگی‌های یک صندلی اداری

صندلی اداری دارای ویژگی‌های خاصی است که باید در هنگام خرید به آنها دقت کرد. صندلی یکی از وسایلی است که امروزه نیاز ضروری و واجب مردم به حساب می‌آید. در منزل، محیط کار، خیابان، پارک، سینما و همه جا شما برای نشستن به این وسیله نیاز دارید.

از یک مغازه زیر پله ۶ متری گرفته تا یک سازمان و شرکت و یا اداره یا چند ده اتاق و کارمند و پرسنل همه جا شما وسیله‌ای که حتما می‌بینید صندلی است برای نشستن. این صندلی در جاهای مختلف و فضاهای گوناگون با توجه به موقعیت دارای طراحی شکل و نوع ساخت متفاوتی است.


صندلی یکی از لوازمی است که می‌بایست در طراحی و ساخت آن حتما استانداردها و نکات ایمنی و حفاظتی رعایت شود چون تأثیر مستقیم با سلامتی انسان دارد و اگر این استانداردها و نکات ایمنی رعایت نشود باعث ایجاد امراضی از قبیل کمر درد، پا درد و ناراحتی‌های عضلانی و اختلال در سلامتی جسمی می‌شود.

آیا تا به حال به این موضوع توجه کرده‌اید که چرا گاهی اوقات که به سینما می‌روید و یا در محیط‌های کار از نشستن زیاد احساس خستگی می‌کنید و یا دچار کمردرد می‌شوید، همه از رعایت نکردن استانداردهای ساخت و طراحی در صندلی و یا رعایت نکردن روش‌های صحیح نشستن است!

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در طراحی صندلی می‌بایست رعایت شود این است که صندلی در چه فضایی و برای چه شخصی ساخته می‌شود. مثلا صندلی کارمندی، کامپیوتر، نشیمن، انتظار، مدیریت و آموزشی، پارک و غیره هر کدام طراحی و روش ساخت متفاوتی دارند، هرچند که همگی دارای یک روش کل ساخت هستند. به عنوان مثال، صندلی آموزشی یکی از صندلی‌های بسیار مهم در زندگی امروز است که کمتر به آن توجه می‌شود.

در میان اجزای مبلمان آموزشی، صندلی تحریر به صورت مداوم و تقریبا در تمام ساعات درسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از طرفی در کشورهای در حال توسعه چون بودجۀ مربوط به آموزش همیشه دچار مشکل بوده؛ بنابراین این موضوع باعث عدم توجه مسوولین به مبلمان‌های آموزشی شده است. صندلی تحریر به عنوان یک عامل موثر و مهم در یادگیری نادیده گرفته می‌شود.

استفاده از مبلمان آموزشی و صندلی تحریر غیراستاندارد باعث ایجاد اثرات زیانبار و ناراحتی در استفاده‌ کننده می‌شود. از این جمله می‌توان به نکاتی از قبیل عدم تمرکز، ایجاد خستگی، پایین آوردن میزان یادگیری و به وجود آمدن ناراحتی‌های جسمانی اشاره کرد. یادتان هست در دوران تحصیل همیشه معلمان از جابه‌جا شدن و تحرک دانش‌آموزان روی صندلی‌های خود گلایه می‌کردند و همیشه آنها را به خاطر شیطانی و ایجاد بی‌نظمی در کلاس مواخذه می‌کردند؟ ولی هیچ موقع به این نکته که شاید علت صندلی است توجه نمی‌کردند.

در طراحی صندلی تحریر و آموزشی نکات زیادی را می‌بایست رعایت کرد. حتما صندلی ساخته شده در خارج از کشور صندلی استاندارد و قابل قبول برای مصرف داخلی نمی‌باشد. زیرا آن صندلی برای مردم کشور سازنده طراحی شده و شاید برای استفاده داخلی برای ما مناسب نباشد. حتی برخی کارشناسان معتقدند که طراحی صندلی تحریر برای پسران و دختران نیز می‌بایست با هم متفاوت باشد. چون ترکیب استخوان‌بندی و ظاهری آنها با هم متفاوت است. تمام این موارد را امروزه در مبحثی به عنوان آرگونومی به کار می‌برند. ارگونومی در لغت به معنای قانون کار و در عمل به مفهوم تطابق و سازگاری بین توانایی‌های جسمی و روانی انسان‌ها و سایر عناصر سیستم می‌باشد.

ویژگی‌ های یک صندلی خوب از نظر کارشناسان

یک صندلی اداری خوب مناسب باید به گونه‌ای باشد که نیازهای منحصر به فرد هر یک از این چهار ناحیه (گردن، قفسه سینه، کمر و دنبالچه) پاسخ دهد.
انسان به طور متوسط هنگام نشستن در طول یک ساعت ۵۳ بار بالاتنه خود را تغییر وضعیت می‌دهد که نزدیک به بیست و هشت درصد این حرکات شامل تکیه دادن و چرخیدن می‌شود. اغلب صندلی‌های اداری به واسطه بی‌حرکت بودن تکیه‌گاه و نشیمن‌گاه به شخص اجازه نمی‌دهند که به راحتی بالاتنه خود را در وضعیتی که تمایل دارد حرکت دهد.
برای حل این مشکل کاربر از پشتی صندلی فاصله می‌گیرد که در نتیجه حمایت پشتی صندلی را از دست می‌دهد. از طرفی بیشتر صندلی‌های کاری تمام خواص چهارگانه ستون فقرات را به طور یکسان پوشش نمی‌دهد.
بدن انسان دارای مفاصل است که تغییر وضعیت بدن در حالت نشسته توسط این مفاصل اصلی صورت می‌گیرد. این مفاصل عبارتند از لگن و ران، زانو و مچ پا. یک صندلی کاری ایده‌آل می‌بایست تا جایی که امکان دارد، مناسب حرکت این مفاصل باشد، بنابراین طراحی هر نوع صندلی به فرد اجازه می‌دهد که به صورت طبیعی و آزادانه حرکت کند.

وارد حساب کاربری شوید تا بتوانید نظر خود را ثبت کنید
انواع چوپ و کاربرد آن‌ها